Βιογραφικό

Στέλλα Ζαχαράτου
Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος –
Ψυχοθεραπεύτρια MSc

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Συμβουλευτικης & Ψυχοθεραπείας

Η Στέλλα Ζαχαράτου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Νάξο. Σπούδασε BSc (Hons) Psychology Science στο τμήμα Ψυχολογίας του κρατικού βρετανικού πανεπιστημίου Canterbury University UK και ειδικεύτηκε στον τομέα της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Θεραπείας και στην Παιδοψυχολογία. Στα πλαίσια εθελοντικής εργασίας εργάστηκε σε Δημόσιες και Ιδιωτικές κοινωνικές δομές.

Έχει εξειδίκευση στη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης τροφής, καθώς και στην εκπαιδευτική ψυχολογία & ειδικές ανάγκες. Έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει πρόγραμμα παρέμβασης στην ειδική εκπαίδευση που αφορά τις μαθησιακές δυσκολίες και τη γνωστική αποκατάσταση μέσω της συμπερίληψης. Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και στην κλινική & αναπτυξιακή ψυχολογία και στην εξελικτική ψυχοπαθολογία.

Εργάζεται με παιδιά, εφήβους και ενήλικες που χρειάζονται ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, παρέμβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων άγχους, φοβίες, κατάθλιψή, σχέσεων, διαταραχές διατροφής, εργασιακών ζητημάτων και την αποκατάσταση τους. Υποστηρίζει συμβουλευτικά οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαχείρισης και επικοινωνίας, διαζυγίου και πένθους.

Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια στην Νάξο, παρέχοντας υπηρεσίες όπως ατομική & ομαδική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους, θεραπεία ζεύγους και άλλα ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα, καθώς επίσης ως εξωτερικός συνεργάτης σε κέντρα μελέτης. Αρθρογραφεί θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά υγείας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών.

Η Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια Στέλλα Ζαχαράτου προσφέρει online συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσω skype σε ενήλικες και παιδιά που ζουν μακριά από την Νάξο, σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ή στο εξωτερικό, και θέλουν να ξεκινήσουν μαζί της, την προσωπική τους ψυχοθεραπεία και αυτογνωσία.

Αξιολογήσεις Ασθενών

Επιβεβαιωμένες αξιολογήσεις από πραγματικούς ασθενείς.

Γιατί οι ασθενείς μας εμπιστεύονται;
Δείτε τι λένε οι ασθενείς για τις εμπειρίες τους.

Διαβάστε τι έχουν δηλώσει μερικοί από τους ασθενείς μας, για την Ψυχολόγο – Παιδοψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια κα Στέλλα Ζαχαράτου.

5/5
"Αισθάνομαι έντονη ευγνωμοσύνη για την συνάντηση με την κυρία Ζαχαράτου. Με εντυπωσίασε η μετρημένη και ουσιαστική προσέγγισή της, η οποία συνδυάζεται με επιστημονική γνώση και νοιαξιμο. Αισθάνθηκα ότι κατάφερε να εκφράσει λόγια για όλα όσα μέχρι τότε ήταν ασαφή μέσα μου. Η ευστροφία και το πραγματικό ενδιαφέρον της με εντυπωσίασαν, ενώ στο τέλος με καθοδήγησε με συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Αν και δεν εμπιστεύομαι εύκολα, αποφάσισα να ακολουθήσω τις συμβουλές της. Την ευχαριστώ θερμά και τη συστήνω ανεπιφύλακτα."
M. Ε.
5/5
“Η κυρία Ζαχαράτου είναι εξαιρετική. Εκπέμπει ζεστασιά, έξυπνο επίπεδο κατανόησης και είναι απόλυτα γνώστρια του αντικειμένου. Παρά την αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων, δεν αισθάνθηκα καμία κριτική. Η εμπειρία της αντανακλάται από την πρώτη συνάντηση. Μια συνεδρία με αυτήν μού φάνηκε ισάξια με δέκα από τις προηγούμενες που είχα με άλλο ψυχολόγο. Ένιωσα εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Παρότι υπήρξε μικρή αναμονή λόγω του πλήρους προγράμματός της, η αναμονή αυτή αποδείχτηκε εξαιρετικά αξίζουσα. Σκοπεύω να ακολουθήσω πιστά τις συστάσεις της και την συστήνω ανεπιφύλακτα!.”
Λ. Β.
5/5
“Το άμεσο και ενδιαφέρον βλέμμα της, καθώς και τα εύστοχα και εμβαθυντικά λόγια της, με οδήγησαν να αναπτύξω αμέσως εμπιστοσύνη προς αυτήν. Η συνεδρία μαζί της αντιμετωπίστηκε ως ένα πολύτιμο "δώρο" για εμένα. Για πρώτη φορά αισθάνθηκα ότι υπάρχει κάποιος που με φροντίζει. Σκοπεύω να συνεχίσω τη θεραπεία με αυτήν και είμαι βέβαιος/βέβαιη ότι θα τα καταφέρω.”
Ν. Δ.
Οι πιστοποιήσεις του Κέντρου μας

Η Προσέγγισή μας

Η κα Στέλλα Ζαχαράτου εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια στο νησί της Νάξου, παρέχοντας υπηρεσίες όπως ατομική & ομαδική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους, θεραπεία ζεύγους και άλλα ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα, καθώς επίσης ως εξωτερικός συνεργάτης σε κέντρα μελέτης. Αρθρογραφεί θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά υγείας. 

Αρχική εκτίμηση & διάγνωση

Η αρχική αξιολόγηση Απαιτεί συνήθως από 45 έως 60 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης επαφής, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να νιώθετε άνετα να συζητήσετε τα θέματα που σας απασχολούν. Κατά πιθανότητα, θα σας κατατεθούν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα συναισθήματά σας, τα τρέχοντα συμπτώματα, ή τις ανησυχίες σας. Θα ήταν χρήσιμο να καταγράψετε ορισμένα πράγματα πριν από την πρώτη μας συνάντηση και να φέρετε μια λίστα με όλα τα φάρμακά σας.

Θα συζητήσουμε το ιστορικό σας, τις προηγούμενες θεραπείες, και ενδεχομένως θα σας ζητήσω να συμπληρώσετε ορισμένα ερωτηματολόγια ή να υποβληθείτε σε ιατρικές εξετάσεις. Αυτό θα είναι χρήσιμο για να αποκλειστούν πιθανά σωματικά προβλήματα. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίας, συνήθως προβαίνω σε μια “υπόθεση” ή μια “αρχική διάγνωση”. Θα συζητήσουμε τους στόχους και τις προσδοκίες σας από τη θεραπεία και θα καθορίσουμε από κοινού το πρόγραμμα θεραπείας σας.

Εξατομικευμένη θεραπεία

Σε πλαίσιο του εξατομικευμένου θεραπευτικού προγράμματος, θα εξετάσω προσεκτικά τις προηγούμενες θεραπείες που έχετε υποβληθεί, καθώς και τις τρέχουσες ανάγκες και επιθυμίες σας. Η πρώτη φάση αποσκοπεί στο να αναδείξει τη φύση και το υποκείμενο πρόβλημα, καθώς και τον αντίκτυπο του στις διάφορες πτυχές της ζωής σας. Η ψυχοεκπαίδευση αποτελεί σημαντικό μέσο πρόληψης της υποτροπής.

Οι ψυχολογικές θεραπείες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στο να βοηθήσουν τους ασθενείς να κατανοήσουν ενδελεχέστερα τις δυσκολίες τους και να προβούν σε αλλαγές στη ζωή τους. Παρέχω  ψυχολογικές παρεμβάσεις, όπως η θεραπεία CBT, αλλά εάν υπάρχει ανάγκη για μακροχρόνια ψυχολογική θεραπεία, θα σας προτείνω την καταλληλότερη θεραπεία για εσάς.

Επιλέγω να προσεγγίσω τη θεραπεία κάθε ασθενούς με ολιστικό τρόπο, επικεντρώνοντας στην ανάρρωση. Συνεπώς, θα συνεργαστούμε για να εξετάσουμε τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, τη βελτιστοποίηση του ύπνου, καθώς και τυχόν συμπληρωματικές θεραπείες, όπως αλλαγές στη διατροφή και άσκηση, εάν κριθεί απαραίτητο.

Εξειδικευμένες συνεδρίες

Προσφέρω υπηρεσίες δεύτερης γνωμοδότησης και εκτέλεσης πιστοποιητικών. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την ενδελεχή εξέταση του προηγούμενου ιστορικού σας, των προηγούμενων θεραπειών που έχετε λάβει, καθώς και την αναθεώρηση των προηγούμενων διαγνώσεων και θεραπευτικού πλάνου που έχουν εφαρμοστεί.

Online ραντεβού

Διεξάγω διαδικτυακές συνεδρίες, παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές, υποστηρικτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω απευθείας συνδεδεμένων συνεδριών μέσω εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας και να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δράσεις και οποιδήποτε νέα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Διεύθυνση

Αριστείδη Πρωτοπαπαδάκη,
Παραλία Αγίου Γεωργίου, Χώρα Νάξου,
T.K. 84300, Νάξος Κυκλάδες

Καλέστε μας

+30 699 99 23 800

Στείλτε μας email

zaharatoustella@gmail.com

Στέλλα Ζαχαράτου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχή & Ίασις, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Συμβουλευτικης & Ψυχοθεραπείας, Ψυχολόγος Νάξος, Κυκλάδες