Υπηρεσίες

“Αναζητήστε βοήθεια μέσω της σελίδας μας, προκειμένου να επικοινωνήσετε μαζί μας για τα προβλήματα που σας δημιουργούν δυσφορία, σας απασχολούν και εμποδίζουν τη λειτουργικότητά σας.”

Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

Στο πλαίσιο του Κέντρου Ψυχή & Ίασης προσφέρονται ατομικές συνεδρίες, ομαδικές συνεδρίες και συνεδρίες για ζεύγη, καλύπτοντας εκτενές φάσμα παθήσεων.

Με την εποπτεία και την εμπειρία της κας Στέλλας Ζαχαράτου, αναλαμβάνουμε τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων, όπως αγοραφοβία, αγχώδεις διαταραχές, ζητήματα αυτοεκτίμησης, κρίσεις πανικού, φοβίες, και κατάθλιψη. Επιπλέον, προσφέρουμε υποστήριξη για την αντιμετώπιση δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζει ο καθένας, είτε λόγω χρόνιας νόσου (όπως παχυσαρκία, διαβήτης, καρκίνος), είτε λόγω σημαντικών αλλαγών και αποφάσεων στη ζωή του.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ παιδιών – εφήβων & ενηλίκων

Η συμβουλευτική αποτελεί μια αμφίδρομη διαδικασία επικοινωνίας αναμεταξύ του συμβούλου (του επαγγελματία που βοηθά) και του συμβουλευόμενου (του ατόμου που χρειάζεται βοήθεια). Το άτομο τακτικά ζητάει βοήθεια για ζητήματα που του προκαλούν δυσφορία ή τον απασχολούν, όσον αφορά τη σχέση με τον εαυτό του, τις διαπροσωπικές του σχέσεις, την επαγγελματική του σταδιοδρομία και τις σπουδές του, τον οικογενειακό και κοινωνικό του περίγυρο.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ παιδιών – εφήβων & ενηλίκων

Στις ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας ο θεραπευτής προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο ο θεραπευόμενος μπορεί να αποκαλύψει σκέψεις και συναισθήματα.
Βαθμιαία αναπτύσσεται η ικανότητα κατανόησης και αλλαγής ασυνείδητων μοτίβων που προκαλούν άγχος και δυσκολίες στη ζωή του, μέσα από τη θεραπευτική σχέση.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μέσω της ομαδικής ψυχοθεραπείας παρέχεται ένα ασφαλές πλαίσιο, όπου το άτομο έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, να αντιμετωπίσει φοβίες και αισθήματα απομόνωσης, άγχους ή κατάθλιψης, μέσω της αλληλεπίδρασης με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία ζεύγους & η Οικογενειακή θεραπεία έχει προσανατολιστεί στο να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η το ζεύγος ή η οικογένεια. Τη σύνδεση των μελών μεταξύ τους, τον τρόπο που επικοινωνεί το ένα με το άλλο, τον ρόλο τους μέσα στην οικογένεια και πώς καθιερώνονται και επιβάλλονται κανόνες. Ο σύμβουλος προσφέρει τρόπους επίλυσης προσωπικών δυσκολιών, προβλημάτων επικοινωνίας, σχέσεων, διαχείρισης και έκφρασης συναισθημάτων, σε ένα περιβάλλον αποδοχής και σεβασμού, με τη χρήση συγκεκριμένων τεχνικών.

ONLINE ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν την online ψυχοθεραπεία. Οι online συνεδρίες Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής πραγματοποιούνται μέσω του δωρεάν προγράμματος skype. H ιδανική προσέγγιση για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν Ψυχοθεραπεία όμως δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας (κάτοικοι εξωτερικού, περιφέρειας ή άτομα με δυσκολία μετακίνησης, αλλά και σε όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν για λόγους υγείας, ταξιδεύουν συχνά ή προτιμούν να κάνουν τη συνεδρία από τον χώρο τους. Οι συνεδρίες με Online Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική μέσω της εμπειρίας μας έχει αποδείξει ότι δεν υστερούν συγκριτικά με τις κλασικές.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Έναρξη θεραπείας:

Η κα Στέλλα Ζαχαράτου, με κλινική εξειδίκευση στην αξιολόγηση, διάγνωση και θεραπεία ποικίλων ψυχιατρικών διαταραχών, υιοθετεί ολιστική προσέγγιση με συνδυασμό ψυχολογικών παρεμβάσεων. Οι κύριοι τομείς της κλινικής εμπειρογνωμοσύνης της περιλαμβάνουν τα εξής: άγχος, κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, μετατραυματικό στρες, διαταραχές προσωπικότητας, εθισμούς, διάσπαση προσοχής, χρόνιο πόνο, διαταραχές ύπνου, και ψύχωση.

Διαβάστε περισσότερα

1. Γιατί να επισκεφθώ ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή;

Όσο κι αν τα τελευταία χρόνια η αναζήτηση ψυχολογικής - ψυχοθεραπευτικής βοήθειας από...

2. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ψυχολόγου και ψυχιάτρου;

Συχνά υπάρχει σύγχυση σχετικά με τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, και συγκεκριμένα...

3. Είναι όσα λέγονται σε μία συνεδρία απόρρητα;

Οτιδήποτε ειπωθεί κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας με ενήλικο είναι εμπιστευτικό...

4. Ποια είναι η διάρκεια μιας συνεδρίας;

Η διάρκεια των ατομικών συνεδριών είναι 45 λεπτά και των ομαδικών...

5. Μπορώ να ακυρώσω μία συνεδρία;

Σε περίπτωση που υπάρξει λόγος ακύρωσης μίας συνεδρίας χρειάζεται...

6. Τι θα γίνει αν καθυστερήσω σε μία συνεδρία;

Η ώρα έναρξης και λήξης της κάθε συνεδρίας είναι συγκεκριμένες και...

7. Πόσο διαρκεί η ψυχοθεραπεία;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν τη διάρκεια της ψυχολογικής...

8. Να επιλέξω online ψυχοθεραπεία ή κλασική διά ζώσης;

Δεν υπάρχει κάποιος αντικειμενικός παράγοντας που να διαφοροποιεί...

Πρόσφατα άρθρα ψυχολογίας

Πρόσφατα άρθρα που αξίζει να διαβάσετε, παρέχουν ενημερωτικό περιεχόμενο σχετικά με διάφορες πτυχές της ψυχικής υγείας. Μέσω αυτών των άρθρων, μπορείτε να αποκτήσετε πολύτιμες πληροφορίες και να ενημερωθείτε σχετικά με θέματα που καλύπτουν το φάσμα της ψυχολογίας.

Σας προσκαλώ να διαβάσετε κάποιο από αυτά τα άρθρα για να ενημερωθείτε και να εμβαθύνετε σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας και να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δράσεις και οποιδήποτε νέα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Διεύθυνση

Αριστείδη Πρωτοπαπαδάκη,
Παραλία Αγίου Γεωργίου, Χώρα Νάξου,
T.K. 84300, Νάξος Κυκλάδες

Καλέστε μας

+30 699 99 23 800

Στείλτε μας email

zaharatoustella@gmail.com

Στέλλα Ζαχαράτου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχή & Ίασις, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Συμβουλευτικης & Ψυχοθεραπείας, Ψυχολόγος Νάξος, Κυκλάδες

Νέο Άρθρο

Εθισμός στο Διαδίκτυο και στα Social Media στους Εφήβους (13-18 ετών): Πρόληψη και Αντιμετώπιση. Γράφει η Ψυχολόγος Στέλλα Ζαχαράτου MSc

Ο εθισμός στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ένα αυξανόμενο φαινόμενο, ειδικά μεταξύ των εφήβων. Η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι συνδέονται, αλληλεπιδρούν, και πληροφορούνται, αλλά ταυτόχρονα, έχει προκαλέσει νέους κινδύνους. Η υπερβολική χρήση των social media και του διαδικτύου μπορεί να επηρεάσει την ψυχική και σωματική υγεία των εφήβων, να επιβαρύνει τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και να μειώσει την ακαδημαϊκή τους απόδοση. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τους παράγοντες που συμβάλλουν στον εθισμό, τις ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις του, και τις αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης.